Update subdomein B4 Grammatica’s

Gepost door Wouter van den Brink op 10 januari 2024

Het materiaal over Grammatica’s, in subdomein B4, heeft een inhoudelijke update gekregen. De nieuwe versie staat online en is beschikbaar voor alle Fundament-gebruikers met een licentie voor het kernprogramma.

Veel paragrafen in dit subdomein hadden nog geen vragen. Dat komt omdat dit onderdeel als een van de eerste is ontwikkeld voor het nieuwe examenprogramma! In deze begintijd bevatten de paragrafen over het algemeen minder vragen. Dat is nu wel anders, en daarom was het tijd voor een update.
De meeste paragrafen zijn nu voorzien van verschillende vragen: niet alleen om de stof te begrijpen, maar ook om ruimte te geven voor verdieping. Zo kan iedereen zich op het juiste niveau uitgedaagd voelen en kun jij als docent goed differentiëren in je lessen.

Verder hebben de interactieve elementen in hoofdstuk 3 een nodige facelift gekregen. De interface is nu meer in lijn met de rest van Fundament, zodat je er gemakkelijker mee kunt werken. Ook is de toegankelijkheid verbeterd.

 

 

Ten slotte zijn de afbeeldingen door de wasstraat gegaan. Screenshots zijn geüpdatet waar dat nodig was, en de figuren hebben een kleine remake gekregen in de bekende Fundament-huisstijl.

Woorden benoemen in een zin.

 

Aan de paragraafindeling is niets veranderd. Je hoeft je studiewijzers, planners en dergelijke dus niet aan te passen. Wel kun je overwegen om de nieuwe opdrachten te gebruiken in je lessen. Hiervoor is de ‘template-planner’ in Fundament aangepast.

Kom je er alsnog niet uit, of heb je een andere vraag over Fundament? We staan voor je klaar. In de methode zelf kun je rechtsboven op de oranje knop drukken, maar je mag natuurlijk ook altijd gewoon mailen naar [email protected].

 

-- Share It --