Terugblik workshop domein A

Gepost door Adriaan Gijssen op 3 oktober 2019

Vanmiddag was de eerste workshop van dit schooljaar! Op kantoor bij Instruct hebben de deelnemers zich bezig gehouden met de projecten in domein A. Als eerste hebben we stilgestaan bij onze invulling van domein A 'Vaardigheden'.
De vernieuwingscommissie van het nieuwe examenprogramma heeft drie karakteristieke informatica vaardigheden benoemd:

In onze invulling van domein A zijn er modules en projecten. De modules vormen de basis voor de projecten. In die projecten komen de genoemde drie informatica vaardigheden terug.

Met de deelnemers hebben we gewerkt aan onze "Fastfood-opdracht" en de "Buienradar-opdracht". In beide opdrachten realiseren de leerlingen een web-app. Voorafgaande aan de ontwikkeling wordt er eerst een functioneel ontwerp gemaakt. Dit is een praktische uitwerking van subdomein F1.

De Fastfood-opdracht is een combinatie van PHP, HTML/CSS en SQL. In de Buienradar-opdracht staan HTML/CSS, webservices (subdomein C1-2, hoofdstuk 3) en in mindere mate JavaScript centraal.
Met deze opdrachten kan de leerling de leerstof in een leuke praktijksituatie toepassen!


Wil jij ook geïnspireerd raken tijdens een van onze workshops? Houd de evenementenkalender op onze blog en de diverse mailings die verzonden worden in de gaten en meld je aan.

De PowerPoint presentatie van deze workshop is hieronder. Zo kun je alles nog eens rustig nalezen of opnieuw programmeren.

 Presentatie 3i workshop 3 oktober 2019

 

-- Share It --