Terugblik workshop Python / C-sharp

Gepost door Adriaan Gijssen op 13 februari 2020

De derde 3i workshop van dit schooljaar was een basiscursus over de programmeertalen Python en C#.

In ons kernprogramma bieden we modules aan voor de programmeertalen Python, C# en PHP. PHP is een programmeertaal die al vele jaren wordt gebruikt in het VO. De talen Python en C# worden veel gebruikt in het HBO / WO, maar nog niet in het VO.

Met de deelnemers hebben we deze middag onze opzet, aanpak en gemaakte keuzes in de programmeermodules besproken. Na dit algemene deel zijn we in twee groepen uiteen gegaan om programmeeropdrachten te oefenen.


De ene groep is aan de slag gegaan met de programmeertaal Python, onder leiding van Adriaan Gijssen, docent VO en auteur bij Instruct. De andere groep is aan de slag gegaan met de programmeertaal C#, onder leiding van Nico van Aken, docent VO en developer bij Abit.
Beide groepen zijn begonnen bij de basis van de programmeertaal, het werken met variabelen, selectiestatements en iteraties.

Aan het einde van de middag was de basis van de nieuwe programmeertalen helder en konden de deelnemers eenvoudige programma's ontwikkelen.

Wil jij ook geïnspireerd raken tijdens een van onze workshops? Houd de evenementenkalender op onze blog en de diverse mailings die verzonden worden in de gaten en meld je aan.

De PowerPointpresentaties van deze workshop staat hieronder. Zo kun je alles nog eens rustig nalezen.

 Presentatie 3i workshop 12 februari 2020 - Algemeen deel

 Presentatie 3i workshop 12 februari 2020 - Python

 Presentatie 3i workshop 12 februari 2020 - Uitwerking opdracht voornaam, achternaam, woonplaats

 Presentatie 3i workshop 12 februari 2020 - C#

 

-- Share It --